Terug naar Nieuws.

Afscheidsconcert Tjipke Pasma in het thema Hello Goodbye

Zaterdag 14 juli 2018 nam Tjipke Pasma, na een dienstverband van 11 jaar, doormiddel van een mooi concert afscheid van muzykferiening ‘OpMaat’ Berltsum. 

 

De commissie had uit die periode van 11 jaar een keus gemaakt van een tal van muzikale herinneringen.

Deze muziekstukken werden op een ludieke manier aangekondigd. Enkele leden van het korps schitterden op het witte doek. Geïnspireerd op het tv-programma Hello Goodbye, waar een filmploeg mensen in de aankomst en vertrekhal van Schiphol interviewt, hadden de leden hun eigen tv-programma Hello Goodbye, opgenomen. In deze filmfragmenten stonden de leden te wachten op een muziekstuk. De presentator wist door de juiste vragen weer oude herinneringen naar beven te halen.

Na het spetterende muzikale gedeelte was het tijd voor een goodbye.
Jelle Eijzenga ging met Tjipke in gesprek om zijn ervaringen van afgelopen jaren met het publiek te delen.
Tevens was het de hoogste tijd om een cadeau aan te bieden. Tjipke kreeg een prachtig bronzen beeld van een dirigent. En als persoonlijke herinnering een door de leden zelf gemaakt kookboek: ite mei Tjipke.
Dit kreeg Tjipke aangeboden door Jaap Akkerman, voorzitter van de vereniging.

Dan is het tijd voor de introductie van de nieuwe dirigent: Gatse Hylkema.
Jelle ontmoet ook Gatse even op het podium. Samen staan ze even stil de historie die Gatse heeft met Berltsum en de Bazuin. Als jongen van 9 was hij al lid en hij was in het verleden ook menig jaar verantwoordelijk voor de jeugdopleiding van de Bazuin. Dus heeft hij reuze veel zin om nu als dirigent aan de vereniging verbonden te worden.

Gatse sluit de avond af met het dirigeren van de mars The Standard of St George.

Dit is de officiële start van hopelijk een hele fijne samenwerking.

Klik hier voor een fotoreportage van het afscheidsconcert.