Activiteiten

December 2018

Koek en Lopie
Op zaterdag 29 december organiseerde de activiteiten commissie van het MFC een heuse ‘Koek en Lopie’. Een nieuw concept, bedacht door één van onze creatieve breinen in onze ploeg. Helaas was het met het weer iets minder creatief gesteld. Dikke regenbuien en harde wind teisterden onze plannen gedurende de hele dag. Het was wonderbaarlijk tussen 17 en 18 uur toch best nog wel droog waardoor de lopers van deze puzzeltocht toch nog zonder paraplu mee konden doen. De route van de puzzeltocht leidde de deelnemers langs alle verenigingen en stichtingen die straks mee gaan verhuizen naar het nieuwe MFC. In het Heechhout konden er binnen extra punten worden gescoord door een potje te darten en in It Piipskoft was het tijd voor warme chocolade melk met slagroom. Onderweg waren er vragen te beantwoorden en letters te verzamelen. Met deze letters kon een woord worden gemaakt en uit de meest bijzondere creaties zijn drie winnaars gekozen (zie foto’s)

 

Mei 2018

Op zaterdag 26 mei organiseerden we voor de tweede keer een muzikale Highwood Live! Helaas met iets minder bezoekers dan vorig jaar maar dat mocht de pret niet drukken. De band Forever Eleven trapte de avond af met hun eerste optreden en speelde o.a. enkele nummers van Nirvana en Guns ’n Roses. Gevolgd door de zeer ervaren band Jake Dogs die met hun roffelende drumstel en snoeiende gitaren zat de sfeer er lekker in. Tot slot speelde Hjirris en konden de voetjes van de vloer! Wij willen de drie bands namens deze weg nog bedanken voor hun muzikale aanwezigheid! De avond bracht zo’n ruime 750 euro op voor het MFC.

 

April 2018

Op zondag 1 april (dacht u ook dat het een grap was?) hebben twee wollige paashazen hun paaseieren in het Hemmemapark verstopt. Alle kinderen tot groep 8 van de basisschool mochten paaseieren komen zoeken. Wie de meeste eieren had gevonden kon een lekkere chocoladepaashaas komen ophalen. Er was ook een gouden ei te winnen door een aantal letters te zoeken en hier een woord mee te maken. Heel knap gedaan, want we zochten het best wel moeilijke Friese woord ‘peaske-aai’.
Voor alle foto's klik hier.

  

December 2017 - Winterbazaar
Klik voor een compleet fotoverslag op deze link.

 

Juli 2017 – Midzomernachtmarkt
Op deze markt hebben we samen met leden van OpMaat pannenkoeken gebakken. De opbrengst hiervan werd volledig gedoneerd aan de muziekvereniging die haar al haar instrumenten, bladmuziek, prijzen en gebouw verloor aan de verwoestende brand diezelfde maand.

 

Juni 2017 – Verloting
Tijdens het volleybaltoernooi op 23 juni werd er een verloting gehouden, met prijzen gesponsord door diverse Berltsummer bedrijven. De totale opbrengst bedroeg 900 euro.

 

April 2017 – Highwood Live
Het dak vloog er bijna af tijdens Highwood Live. Dankzij de muzikale inzet van The Caligulas, Jakes Dogs, Vintage en Krijn Jacob & Marleen hebben we ruim 1600 euro kunnen ophalen voor het MFC.

 

Maart 2017 – Pepermuntactie
Dit was de eerste grote verkoopactie van de commissie. De verkoop liep fantastisch met een mooie opbrengst van 1500 euro.

 

December 2016 - Winterbazaar
De eerste activiteit was het organiseren van de winterbazaar op het plein voor/bij de Kruiskerk waar ook de ‘barometer’ werd onthuld. Een meter die aangeeft hoeveel geld er binnen is voor de realisatie van het MFC. Een succesvolle en goed bezochte bazaar die maar liefst 1200 euro heeft opgeleverd. Klik voor een compleet fotoverslag op deze link.