Terug naar Berltsumers aan het woord

Elisabeth Rekker - Berltsumer om útens yn Londen

Gepubliceerd op:
Elisabeth Rekker - Berltsumer om útens yn Londen

Ze was weer even terug in Berltsum, daar waar haar roots liggen. Maar al lang geleden verruilde ze Berltsum voor een avontuurlijk bestaan. Elisabeth en ik kennen elkaar nog van vroeger. Toen we klein waren speelden we regelmatig samen.

Het is dan ook ontzettend leuk om op deze manier samen te gaan kletsen over hoe het leven Elisabeth verder vergaan is. Tegenwoordig woont Elisabeth in London, de big apple van Engeland. Ze groeide op met haar moeder en broertje, ging naar de basisschool, het voortgezet onderwijs en daarna koos ze voor de studie European Studies. Voor deze studie is ze eerst zo’n kleine vijf maand naar Frankrijk geweest. Frankrijk was te dichtbij en haar volgende stageplek werd er eentje in Bangkok. Impulsief besluit waarvan ze in het begin zeker heeft getwijfeld. In Frankrijk kon ze
de taal nog een beetje begrijpen, in Bangkok was dit net een stukje lastiger. In Frankrijk genoeg studenten om zich heen, in Bangkok alleen in een appartement. De cultuurshock is dan ook groot. Het begin was even afzien, maar uiteindelijk lukt het haar om een sociaal leven op te bouwen. Ze behaalt haar diploma en wil meer. Meer leren en meer van Europa zien. Elisabeth schrijft zich in voor een studiebeurs, na veel sollicitatiegesprekken wint ze het geld van de studiebeurs! De studiekeuze viel op een masteropleiding in Oxford (Engeland). Ze vertrekt richting Oxford om haar masterdiploma te behalen. Daarna keert ze terug naar Friesland en woont in Leeuwarden.

Ondertussen had ze in Oxford toch een enigszins leuke jongeman ontmoet en ze besluit naar Londen te verhuizen. In Leeuwarden was het lastig om aan een baan te komen, en omdat ze toch geen echte plannen had, vertrok ze naar Londen. Ze vindt er werk, bouwt een sociaal leven op en woont er ondertussen alweer vijf jaar. Elisabeth werkt momenteel voor een consultancy bedrijf in The City. The City is een regio van Londen met zijn eigen regels, het is een apart deel. Zelf woont Elisabeth op kamers in de wijk Ealing. Lopend, met de tram en lopend is het zo’n 45 minuten reizen om op haar werk te zijn. Prima te doen, onderweg leest ze lekker een boek. Je zou denken dat ze Londen en omgeving op haar duimpje kent. Veel zeker wel, maar lang niet alles. “Ook ik woon hier gewoon. Ik heb mijn werk, mijn vrienden en mijn eigen kamer om te onderhouden. Het is leven, net als op elke andere plek. Ook ik moet moeite doen om nieuwe dingen van de stad te zien of nieuwe mensen te ontmoeten.“


Maar, in Londen blijven is niet wat ze wil. Momenteel is Elisabeth druk aan het bedenken wat ze wil. Terug naar Nederland, dat wil ze liever niet. Maar waar dan wel heen? Canada leek haar wel wat. Vanwege het maximaal aantal mensen dat het land in mag, is dit nog lastig te realiseren. Canada is vol en gaat waarschijnlijk niet lukken. Dan de andere kant van de wereld maar op, Nieuw-Zeeland klinkt ook goed. Dat is waar de pijlen momenteel op gericht zijn. Al kan het best nog een tijdje duren voordat deze plannen concreet worden. Tot die tijd zit ze lekker in Londen en geniet van het leven daar. “Wie weet hoe het leven gaat lopen, it rint sa as it rint, en we zien wel wat er voor mij in het verschiet ligt.”

31-03-Y Oude kaatstijden - Minsken mei in ferhaal

Door: Oude kaatstijden - Minsken mei in ferhaalOude kaatstijden herleven voor bondspartuur…

 

31-03-Y Gilbert IJsselmuisen - ik jou de pen troch -

Door: Gilbert IJsselmuisen - ik jou de pen troch -Op de valreep... Tsja, en daar ga je da…