“Vermaarde vrouw” Inez Timmer komt weer naar de Ioannis Teatertsjerke Wier

10-11-2019 - 15:00:00

 Terug naar het overzicht

Info:

Veel van de trouwe bezoekers van de Ioannis Teatertsjerke kennen Inez Timmer natuurlijk al. Zij speelde er al meer van haar intieme en soms aangrijpende voorstellingen, zoals “Mademoiselle Chanel”, “Eeuwfeest van een schuldig lied” en “Vijf minuten voor aanvang”.


Op 10 november komt zij opnieuw naar Wier, nu met haar nieuwe programma “Eigentijdse Vrouwen”. Het is een heel bijzonder programma, met inspraak van het publiek. De bezoekers mogen namelijk kiezen uit een lijst van rond de 20 bekende vrouwen. De enige voorwaarde die Inez daarbij stelt, is dat er in ieder geval één zangeres bij is. Inez laat het publiek vervolgens kennis maken met elk van deze “vermaarde” vrouwen, door verhalen en wetenswaardigheden, aangevuld met zaken als vrouwenemancipatie en vrouwenrecht. Met beelden en uiteraard met muziek!
Of Inez Timmer zelf op de lijst met vermaarde vrouwen staat is niet bekend, maar vermaard is zij intussen wel. De ouderen onder ons kennen haar vast ook als frontvrouw van de Friestalige folkgroep Irolt, die in de “seventies” furore maakte in de Friese folk scene.
Meteen na het afronden van haar studie aan het conservatorium kreeg zij rollen in internationale musicals, zoals “Phantom of the Opera“, “Beauty and the Beast“, “Les Misérables“, “Fame“, “Anatevka“ en “My fair Lady”. Dit voorjaar schitterde Inez als Mme Armfeld in “A Little Night Music“; een productie van de Nederlandse Reisopera. Voor deze rol werd ze door Musicalworld genomineerd voor de beste vrouwelijk bijrol. Voor wie dit alles nog niet genoeg is, kort geleden nam Inez deel aan “The Voice Senior”.
Over haar recente CD “Paad” schreef Joop van den Ende (toch niet de minste in de theaterwereld): “Inez Timmer weet op haar album ‘Paad’ een gerijpte stem en haar roots te combineren met humor en kwaliteit. Zij is een artieste die zichzelf is blijven uitdagen en daardoor als zangeres alleen maar interessanter is geworden”.

Inez Timmer - ‘Vermaarde Vrouwen’
Zondag 10 november 2019 om 15:00 uur
Entree € 12,00
Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
www.ioannistheatertsjerkewier.nl
Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier

 

Locatie:

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier

Entree:

12,00 euro