Mónica Coronado & Manito - Spaanse furie

20-10-2019 - 15:00:00

 Terug naar het overzicht

Info:

In “Mon & Manito” brengen de Spaanse zangeres Mónica Coronado en gipsy-/flamencogitarist Manito een gepassioneerd programma vol afwisselende muziek. Ze spelen Spaanse en Zuid-Amerikaanse nummers, zigeunermuziek en flamenco. Eigen nummers en bewerkte traditionals, vaak overgoten met een flamencosaus, komen voorbij.
Mónica Coronado is geboren en opgegroeid in Barcelona. Als kind hoorde zij in de auto van haar vader vaak flamencomuziek. Toen ze 25 jaar was, is ze met haar gitaar op muzikale wereldreis gegaan. In deze periode heeft Mónica aan verschillende muziekstijlen geproefd. Via Cuba, Amerika en India is ze uiteindelijk in Nederland beland. In Arnhem heeft ze lichte muziek gestudeerd. Hier woont ze nu ook al zo’n 15 jaar.
Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote passie. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel. Geïnspireerd door zijn oom, die piano en gitaar speelde, is Manito op zijn 7e begonnen met muziek maken. Manito speelt naar eigen zeggen 'hoe de sterren staan en de wind waait'. Geen enkel optreden is hetzelfde. Wat op het moment ontstaat, is belangrijker dan de traditie.
Mónica en Manito stonden in 2015 voor het eerst samen op de planken. Het bleek een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Mónica voelt zich als een vis in het water als Manito haar begeleidt. Hij weet met zijn temperamentvolle spel haar stem naar een hoger plan te tillen.
Een live optreden van dit tweetal is altijd puur en vol emotie. Bij de concerten krijgt Mónica de mensen snel op het puntje van de stoel. Zij weet haar publiek te betoveren met haar charisma. Manito stimuleert met zijn virtuoze spel haar om het onderste uit de kan te halen. Ieder optreden belooft een en al vuur! Het publiek waant zich even in Spanje.

 

Mon & Manito

Reserveren:

iris_1952@hotmail.com

0518-462352

06-50704990

of
h.sytema@ziggo.nl

0518-461506

06-13025036

Locatie:

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 5a, Wier

Entree:

12,oo euro