“De Weg”, het dramatische verhaal van Ekaterina Levental

21-05-2018 - 15:00:00

 Terug naar het overzicht

Info:

In een aangrijpende voorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op “De Weg” die zij als tiener aflegde. “De Weg”, die begon in Tasjkent en die leidde van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie Oezbekistan moesten verlaten. “Ik ben zó niets op deze aarde……..”

In een regie van Chris Koolmees vertelt en zingt Ekaterina over het vallen en opstaan tijdens de vlucht, over verlies van vriendschappen en vervreemding, maar ook over hoop voor de toekomst.

“De Weg” toont de onuitputtelijke veerkracht van een kind in dramatische omstandigheden. Een tiener, vastberaden haar sprookje te vinden, vasthoudend aan haar verbeelding. “Weer een station. 

Ik zie borden Amsterdam”.
Een bijzonder en persoonlijk verhaal, dat tegelijkertijd zo herkenbaar is, geïllustreerd door prachtige muziek.
Ekaterina Levental studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Dld) en Rotterdam. Ze werkt als maker en performer met diverse theater-, opera- en dansgezelschappen in binnen- en buitenland. Daarnaast maakt ze deel uit van Duo Bilitis, dat diverse internationale prijzen won. “De Weg” is haar vierde productie in samenwerking met Chris Koolmees. Hun vijfde productie is een vervolg op “De Weg”. In dat stuk, “De Grens”, vertelt Ekaterina hoe het verder ging, na aankomst in Nederland.
Ook met “De Grens” doet Ekaterina later in het jaar de Ioannis Teatertsjerke aan, en wel op 14 oktober 2018.

Locatie:

Ioannis Teatertsjerke Wier

Entree:

15 euro