Waakhoekekoor De Bútsoekers gaat 'Back to the Sixties'

25-02-2018 - 15:00:00

 Terug naar het overzicht

Info:

De Bútsoekers zijn als shantykoor opgericht in 2002 en vierden onlangs hun 15 jarig jubileum. In de loop van de tijd is het repertoire danig uitgebreid en vooral veelzijdiger geworden. Waren het eerst vooral shanties en sea songs, nu zijn het ballades en nummers van grote artiesten uit de jaren ’60, ’70 en ’80. De optredens halen vaak het ‘back-to-the-sixties-gevoel’ bij het publiek naar boven. Dat een aantal van de hits uit die jaren in het Fries worden vertolkt, nodigt nog meer uit tot mee zingen. Bekende namen die voorbij kunnen komen zijn John Denver, Elvis Presley, The Beatles, Everly Brothers, The Monkees, The Cats en vele anderen.
Het koor dat zich nu presenteert als Waadhoekekoor in plaats van als Shantykoor, staat onder leiding van dirigente Marijke Rodenburg en wordt begeleid door een combo bestaande uit twee gitaristen, een slagwerker en een toetsenist/accordeonist en violist.
Samen verzorgen ze een veelzijdig, muzikaal en heel herkenbaar programma, zodat het publiek kan rekenen op een vrolijke en vooral swingende middag.

Locatie:

Ioannis Teatertsjerke in Wier

Kaarten:

Online kaarten bestellen

Entree:

€ 10,00