Hemmemapark

Over Hemmemapark

Het Hemmemapark is aangelegd in 2003. Het ligt aan de noordkant van Berltsum, net buiten de voormalige Middelzeedijk. Het park vormt een eenheid met het wooncluster Hemmemastate. De aanleg van park en woningen is uitgevoerd door een projectgroep onder verantwoordelijkheid van Stichting Berltsumer Belangen. Meer informatie over ontstaan en beheer staat op de pagina Stichting Hemmemapark.

Kom zelf kijken, wandelen of fietsen om in elk jaargetijde te genieten van de fraaie aanleg, de fruitbomen, de bloemen, de grassen, de zingende vogels en van de vijver met zijn rietkragen en watervogels.Lees er alles over op de pagina Ontdek het Hemmemapark.

Ontdek het Hemmemapark


Stichting Hemmemapark

 

Route naar het park via Google Maps naar de hoofdingang aan De Singel.

 

Meer informatie

  • YouTube Op YouTube staan video’s over het park in alle seizoenen.
  • Boek In 2020 is er een boek uitgekomen onder de titel: Het Hemmemapark in Berltsum, geschiedenis en natuur. Het boek is voor € 8, - te koop bij de auteur Maartje van Sluis, te. 0518-461777. Het boek is ook te leen of via de openbare bibliotheek gratis aan te vragen bij Tresoar. Meer informatie.
  • Cultuurhistorische fietsroute door Menameradiel. In de fietsroute is het Hemmemapark opgenomen. Gratis te downloaden.
  • Cultuurhistorische wandelroutes door Berltsum. Het boekje met de drie wandelroutes is voor € 2,- te verkrijgen o.a. bij De Bakkerij en bij De Markthal, beide in Berltsum. Zijn de routes daar op, dan is er voorraad bij Willy Runia, Fûgelsang 18, 9041 CW Berltsum, telefoonnummer: 0518-461815.
  • Berltsum aan de Middelzee. Een van de cultuurhistorische wandelroutes rond Berltsum. Gratis te downloaden of te laden in de IVN route app.
  • Wandeling door het Hemmemapark Gratis te downloaden.

Contact

Heb je vragen, suggesties of wil je misschien meer informatie over activiteiten of het zijn van vrijwilliger? Neem gerust contact met ons op. Bovenaan deze pagina staan de contactgegevens.

Wat is er te doen bij Hemmemapark?
Wandeling door het Hemmemapark
12 maart 2022

Bekijk activiteit
Wandeling door het Hemmemapark
07 mei 2022

Bekijk activiteit
Meer agenda punten

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Hemmemapark 2021 verschenen

Stichting Hemmemapark verzorgt het beheer en onderhoud van het Hemmemapark. Daar…

 

jaarverslag 2019

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Hemmemapark 2019      …