Terug naar Nieuws.

Voorstelling:" Grytz & Grize met Carel van Leeuwen en Vincent van Dam – It skip yn" in de Ioannestsjerke te Wier

 

Grytz & Grize blijven bezige baasjes. Na hun ‘Tsjerketoer’ met een tournee langs kleine kerkjes op het Friese platteland en hun ‘11stedentocht’ langs huiskamers gaan Grytsje Melchers en Douwe van der Werff nu “It skip yn”. Dat doen ze samen met violist Vincent van Dam en cellist Carel van Leeuwen.
Carel van Leeuwen, ook bekend van Souldada en RemoliNo, heeft al wel vaker met Grytz & Grize opgetreden. Vincent van Dam is een nieuwkomer, is afkomstig uit Amsterdam en is in de ban geraakt van Balkan- en zigeunermuziek.
Samen hebben de vier een boeiend en gevarieerd programma samengesteld, met als solide basis de eigen Friese liedjes van Grytz & Grize, aangevuld met een aantal Engelstalige covers. Uit mooie instrumentale nummers met folk- en Balkan invloeden blijkt de inbreng van Vincent en Carel. Die  verschillende smaken van de vier muzikanten zorgen voor een grote diversiteit aan stijlen. Douwe is daar duidelijk blij mee: “Het is geweldig om met deze muzikanten een nieuw programma te maken. De invulling die Carel en Vincent aan onze nummers geven is steeds verrassend en heeft geleid tot een zeer gevarieerd programma. Onze bestaande nummers als “Bliuw by my” en” Sei Age” hebben een nieuwe invulling gekregen en er zijn bijzondere instrumentale arrangementen ontstaan”.
Ook het gebruik van instrumenten als dobro en monochord, met een minder herkenbaar geluid, draagt bij aan de unieke sfeer. Persoonlijke verhalen en een enkel gedicht versterken de fraaie theatrale invulling van het programma. Ook hierbij worden de verschillende achtergronden van de vier muzikanten naar voren gehaald.


Grytz & Grize – It skip yn
Zondag 22 oktober 2017 om 15:00 uur
Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 5a, Wier
Entree € 10,00
Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
www.ioannistheatertsjerkewier.nl