Terug naar Nieuws.

Nieuws van Oranje Nationaal

Van woensdag 30 augustus tot zondag 3 september wordt Berltsum omgetoverd in Swetsterp. Hieronder vindt u meer informatie over een aantal activiteiten.

 

Denkt u aan de uiterste inschrijfdatum!!!

 

Karnavaleske Priuwerij
Maak jij altijd van die lekkere hapjes op feestjes en verjaardagen en krijg je dan veel complimenten? Misschien maak je je eigen wijn, een heerlijke gehaktbal, salade of ben je een thuisbakker van appeltaart of brood. Op de “Kofjemoarn” van donderdag 31 augustus, aanvang 9.30 uur, is er een Karnavaleske Priuwerij. Hier is de mogelijkheid om je lekkernij te laten beoordelen op smaak en presentatie door een deskundige jury.

Wil je meedoen aan de 'Karnavaleske Priuwerij, dan kun je op de website van Oranje Nationaal het opgaveformlier downloaden (www.oranjenationaal.nl). Het formulier dient voor maandag 28 augustus 2017te worden ingeleverd bij Harry Kooistra, Bûterhoeke 38 te Berltsum of via activiteiten@oranjenationaal.nl.
Ook kun je hier terecht voor vragen (Tel. 0518-461647). Deelname aan de Karnavaleske Priuwerij is gratis.


Jeux around de Wrâld
Datum: Donderdag 31 augustus
Aanvang: 15:00 uur
Locatie: Het kaatsveld en rondom het feestterrein

We maken dit jaar een reis door verschillende landen. De verschillende onderdelen houden wij zoals gebruikelijk nog geheim, zodat iedereen zich op dezelfde manier kan voorbereiden. Wel willen wij graag een toelichting geven over de opzet van deze middag en avond.

We starten om 15.00 uur en we eindigen om uiterlijk 19.00 uur. Schoeisel is verplicht deze dag. De finale vindt vanaf 20.30 uur plaats in de tent. Dus een hapje eten, douchen en er weer voor.

De finale is traditioneel een teamcaptain activiteit. Dit keer is de juiste "move" van groot belang en heeft de captain zijn teamleden nodig.
Hoe dat er uit gaat zien? Dat blijft nog even een verrassing. Tijdens het finale spel kan het team/ de captain nog een flink aantal punten verdienen en op die manier alsnog de hoogste trede van het erepodium bereiken.
De ploegen moeten bestaan uit minimaal een captain plus 7 personen (max. 10 personen INCLUSIEF de captain) waarvan minimaal 2 dames. Leeftijd 12 jaar en ouder (niet meer op de basisschool).
Het maximum aantal deelnemende teams is 20!
Wij richten ons tot de buurtverenigingen om een team in te schrijven. Losse teams zijn uiteraard ook mogelijk. Een combinatie van buurtverenigingen mag eveneens. Meerdere teams per buurtvereniging kan, maar wordt het maximum aantal overschreden dan vallen eerst de "2de teams" af. Daarna geldt de volgorde van binnenkomst. Voor de 2e teams kan dan eventueel nog het lot beslissen.

Per team wordt een inleg gevraagd. Per teamlid is de inleg € 5,-. Hiervoor ontvangt dit teamlid een shirt, bon voor een versnapering en een entree kaartje voor het avondgebeuren. Doe mee en geef je buurtvereniging/team op via deelnameformulier (via www.oranjenationaal.nl). Let op, het deelnameformulier dient voor vrijdag 21 juli 2017 te worden aangeleverd!!!


Optocht/ Straatversiering
Om in aanmerking te komen voor startgelden en prijzen dient men zich op te geven via het op de website van Oranje Natonaal gepubliceerde opgaveformulier. U kunt dit opgaveformulier tot 6 augustus 2017 inleveren bij H. Brouwer, Jac.van Tuinenstrjitte 11. Opgave uitsluitend via dit formulier. Opgaven na 6 augustus 2017 worden niet uitgesloten van deelname, maar worden niet beoordeeld door de jury en zijn dus uitgesloten voor de prijzen.

Oranje Nationaal beoordeelt of een opgave in aanmerking komt voor startgeld en keert dit achteraf uit.

Let op: strengere eisen deelnemers optocht
Als gevolg van de praalwagenverzekeringen die zal worden afgesloten voor deelnemers aan de optocht, zijn er een aantal eisen waaraan verplicht voldaan moet worden.
Op de pagina "Regels optocht en straatversiering" kunt u hierover meer informatie vinden.