Terug naar Nieuws.

Nederlands kampioen grasbaanracen Dennis van der Ploeg

Het gebeurt niet zo vaak, dat Berltsum een Nederlands kampioen heeft. Maar sinds afgelopen zaterdag kunnen we het zeggen 'we' hebben er één!! Dennis van der Ploeg werd Nederlands kampioen in de klasse 85 cc grasbaanracen.

 

Alsof dat nog niet genoeg was, werd hij afgelopen zondag ook nog kampioen bij de VTBM (Vereniging Ter Bevordering van de Motorsport). Volgens trotse moeder Jolanda is het een spannende sport met best veel risico's.

Dennis wordt op 4 oktober 12 jaar. Hij is begonnen met grasbaanracen toen hij 6 jaar was. Eerst in de klasse 50cc. Al snel maakte hij de overstap naar de 65cc. Tijdens zijn eerste jaar in deze klasse werd hij 3e van Nederland. In 2016 werd hij 2e van Nederland in dezelfde klasse. Dit jaar maakte Dennis de overstap naar de 85cc en werd gelijk Nederlands kampioen. Hij heeft een topjaar achter de rug, volgens Jolanda. Elke wedstrijd wist hij het podium te behalen, zowel voor het Nederlands Kampioenschap als bij de VTBM waar hij afgelopen zondag kampioen werd. 

Maandagochtend ging Dennis op zijn crossmotor naar school. Daar stonden alle leerlingen en leerkrachten van Lyts Libben in een erehaag hem op te wachten. Wethouder Lute Pen kwam hem feliciteren.

Dennis, ook namens www.berlikum.com van harte gefeliciteerd met dit behaalde succes!!!

Onder het kopje 'foto's' op de homepagina zijn nog foto's te zien. (bedankt daarvoor Jolanda van der Ploeg)

 

Foto's