Terug naar Nieuws.

In de “Achtbaan” door de basisschooltijd!

Donderdag 13 juli mocht groep 8 van cbs “de Fûgelsang” eindelijk haar toneelkunsten tonen aan ouders, broertjes, zusjes, pakes, beppes en ander

 

Zij stapten in de achtbaan en lieten zien hoe zij door de basisschooltijd zijn geraasd. Humoristisch, ontroerend en een feest van herkenning. “Fasten your seatbelts …”


Beginnend als 4- en 5-jarigen bij juf in de kring; je dromen vertellen … terwijl je als tiener op je knieën over het podium ‘loopt’. Rocken op een groot podium of als kabouter zandbakoverleg voeren en ‘wereld’ problemen bespreken. Als toeschouwer kreeg je een kijkje in elke groep. En werd er een beroep gedaan op je zangtalent, zoals dat ook gaat als je klein bent.

Tussen de verschillende scenes werd het podium omgebouwd door echte bouwvakkers. Terwijl het publiek kon kijken naar foto’s van alle leerlingen. De aanstekelijke muziek klinkt echter nog steeds in mijn hoofd …

Engelse les, Sinterklaas, anti-gym en een kat en muisspel tussen vader en dochter … alle scenes zorgden voor een lach op het gezicht. En de sensationele Paskamershow uit groep 7 niet te vergeten, waarin de talenten van iedereen nog eens werden belicht.

Afscheid nemen hoort er helaas ook bij. Groep 8 keek terug op een mooie basisschool tijd, maar kijkt ook vooruit naar de uitdagingen die hen te wachten staan.

Jongens en meiden … Super goed gedaan!