Terug naar Nieuws.

Herinrichting Buorren in Berltsum een feit

De gemeente Menameradiel heeft de opdracht gegeven om herinrichting van de Buorren vanaf 17 juli uit te voeren en is momenteel in volle gang.

 

 

De werkzaamheden houden in dat er ongeveer 15 parkeerplaatsen bijkomen, er komen nieuwe stoepranden, de stoepen worden herstraat, nieuwe straatverlichting, alle palen gaan eruit en meer groen en kleur in de oude Buorren.

Aannemer Faber uit Bolsward die de werkzaamheden uitvoert, heeft de Buorren in zes fases opgedeeld. De bewoners zijn hierover geïnformeerd wanneer de werkzaamheden plaatsvinden. Fase 1 en 2 zijn voor de bouwvak afgerond en dat houdt in dat de Buorren is tot de Lytse Buorren herstraat is en het eerste nieuw ingerichte parkeerterrein klaar is.

Tijdens de bouwvak en in de week van het dorpsfeest vinden er geen werkzaamheden plaats. Vanaf 4 september worden de nieuwe parkeervakken aan de Lytse Buorren aangemaakt (fase 3). De Buorren, de oudste straat van Berltsum gaf jarenlang een verpauperde indruk, maar door de volledige herinrichting komt de oude dorpskern volledig weer tot haar recht.

Ook voor toeristische fietsers en wandelaars vormt de historische Buorren met de prominente Koepeltoren een belangrijke rol. De cultuurhistorische fiets- en wandelroute gaan door de Buorren, de Elfstedentocht en ook de nieuwste fietstocht ‘De Kening van de Greide’ van 59 kilometer voert door deze mooie dorpskern van Berltsum.

Als alles volgens plan verloopt is de herinrichting medio november klaar.